Společnost

Co (ne)můžeme dělat s tím, co se děje se světem a společností? 

[Společnost na hraně III]

Události zejména v posledních dvou letech, od covidu po ty nejžhavější okolo Ukrajiny, přiměly mnoho lidí (mnoho okolo mě, ve skutečnosti je to však zlomek společnosti) k přemýšlení, probouzení a vytváření vlastního názoru, který se neslučuje s tím, co je nám podsouváno ve veřejných médiích. 

Dva roky nás vlády a média strašily, vyhrožovaly a šikanovaly. Nyní už zcela otevřeně umlčují osobnosti a cenzurují vše, co nezapadá do jejich dogmat. Asi nemusím rozepisovat, k čemu všemu nás nutili, co za to slibovali, k čemu to všechno bylo a koho smazali. A také čím to aktuálně pokračuje…

Covidová krize nastavila zrcadlo západní společnosti a je jasné, že již dále stejným způsobem pokračovat nelze. Celková degenerace, rozklad a úpadek hodnot, deformace vědy, pošlapávání práv a zavádění totalitních praktik vystupují na povrch z bažiny, ve které se utopila západní společnost. 

Náhody nejsou

Konceptuálně znalejší lidé ví, že procesy ve světě a společnosti nejsou výsledkem chaosu, náhody či vůle obyčejných lidí. 

Pokud nevěříte, pozorujte. Dění za poslední roky je jasnou ukázkou. Proč se všude na světě děje víceméně to samé? Proč všude reagují stejně, dokonce říkají ty samé věty a dosahují prakticky stejných výsledků? Proč jsou veškeré protesty proti omezování svobody a zavádění dříve těžko představitelných opatření absolutně potlačeny a bez významného výsledku? 

První a druhá světová válka, globalizace, technologie, studená válka, politické režimy, kapitalismus a peníze, covid, USA, Rusko, Čína, EU, Green Deal, Velký reset, klimatická krize

Vše má svůj účel, vše je pečlivě naplánováno, centrálně řízeno a korigováno s cílem, o kterém můžeme spekulovat. Jsou to peníze, kontrola, moc? Ale k čemu? Je to něco víc? Jaký je motiv a záměr toho všeho, co se na světě dělo a děje? Může to být pro naše dobro? Víme vše, co bychom vědět měli? Je společnost skutečně připravena vědět všechno? Je těžké hledat odpověď na všechny otázky. Ale děje se něco, co si málokdo dokázal představit. Svět prochází intenzivní proměnou, kterou (zatím) těžko můžeme globálně zvrátit. Důležité a hlavní je především to, co s tím každý můžeme či máme dělat. 

Vektor nezměníme

Pokud nevěříme na náhody a dokážeme ještě trochu logicky uvažovat, víme vektor vývoje. Stačí vnímat nejmocnější známé představitele a jejich vize, které otevřeně říkají a mají je podrobně zpracované. Velký reset je přinejmenším přeformátování společnosti a finančního systému, na které by rozmazlená společnost ve zdánlivém blahobytu dobrovolně těžko přistoupila. Klimatické změny jsou dalším faktorem, který je stejně jako všechno předkládán trochu jinak a použit tak, jak se to světovým elitám hodí. To podstatné a skutečnou pravdu se však obvykle nedozvíme. Dopadají na nás však stále rafinovanější nástroje, které lze těžko předpovědět a v poslední době jsou velmi účinné a intenzivní. Pandemie, válka, co bude dál? Útočí na naše zdraví, vyvolávají emoce (zejména strach a nenávist), ořezávají naše svobody a především nás rozdělují! 

Velký reset není žádná spiklenecká teorie. Vše můžete najít ve veřejně dostupných dokumentech Světového ekonomického fóra a oficiálních dílech jeho představitelů. Souvisí s Agendou 2030 a Zeleným údělem a změny za poslední roky mu zcela odpovídají. Cílem je odstranění nebo omezení soukromého vlastnictví (týká se obyčejných lidí samozřejmě) a soukromí (digitální identita, zánik hotovosti, sociální kredit…) a sdílená ekonomika. Vše, jak už je patrně cítit, je řízeno globalistickou vládou a jí zavázanými loutkovými vládami, které jsou už jen zbytky národních států. Střední vrstvy budou zničeny, svět budou plně ovládat nadnárodní korporace, jimž připadne i veškeré vlastnictví. Imigrační krize, multikulturalismus, gender, (ne)vzdělávání a již odebraná suverenita státům jsou všechno součásti multicílových a dlouho plánovaných projektů, jako je Velký reset. 

Síla je v poznání, vnímání a zdravém myšlení

Jak jsem říkal, vše má svůj účel, ale pojmy se překrucují, historii píší vítězové a dětem se říkají pohádky, aby nezlobily. A po čase přijdeme na to, že všechno je jinak. Můžeme říci, jak nás život naučil, že obvykle je vše alespoň trochu jinak, někdy ve skutečnosti úplně obráceně. 

Ve 20. století svět prošel mnoha „programy“ a skončili jsme kapitalistickým, konzumním a materiálním životním stylem, který pohltil a zdeformoval naprostou většinu společnosti. 

Nic nefunguje věčně, vše má svůj vrchol, přínos, ale také deformace, vedlejší účinky a důsledky. 

Onemocnění, ať už jde o jedince nebo „nemocnou“ společnost, je informace, co jsme dělali špatně a podnětem ke změně. Pokud tuto informaci nepochopíme, nedopadne to s námi dobře. Lidstvo je však zdánlivě nepoučitelné. Smiřme se s tím, že nezabráníme tomu, kam se řítí zhypnotizovaná společnost, která se mění na dav zombie ovládaný nejmocnější zbraní, kterou jsou v dnešní době rychle šiřitelné informace. Ty se mohou „vyrábět“ a formovat do ideologie, kterou šíří nejmocnější nástroj dnešní doby a to jsou média. Ty utváří společnost a vedou ji tam, kam si jejich majitelé usmyslí. Pokrok a technologie jsou nakonec vždy zneužity proti lidem a k upevnění moci a kontroly nikým nevolené skupiny. Je to dědické instituce a několik málo vyvolených, kteří získali totální a pro nás neviditelnou moc nad celým světem. Dali nám peníze, blahobyt, rozvoj, pocit svobody, jistoty a je patrné, že z nějakého důvodu se rozhodli vzít si všechno zpátky a přetvořit svět do nového formátu, ve kterém se vytrácí lidskost, svoboda a přirozenost.

Manipulace s informacemi, zamlčování, přepisování historie, ohýbání pojmů, konspirační? teorie, tzv. zavaděči a jejich hnutí, ideologie, peníze a média jsou nejúčinnějšími nástroji ovládání společnosti. 

Této mašinérii podléhá společnost, která ztrácí tvář, lidské hodnoty, zdraví, myšlení, duši a obrací sama sebe a přírodu proti sobě. Jako jednotlivci však můžeme vystoupit z rozjetého vlaku a jít si vlastní cestou, která bude mít smysl. Svým podílem můžeme začít utvářet lepší společnost, která si zachová zdraví, lidskost, kreativitu, obnoví rovnováhu a soulad s přírodou a využije lidský potenciál správným směrem.

Svět už nebude, jaký byl…ale můžeme alespoň tvořit svůj vlastní

 Že se něco se světem děje, že to takhle nejde dál a že v západním životním stylu nevidím smysl a udržitelnost, už si říkám mnoho let. Dávno před příchodem covidu jsem tušil to, co nám tento nástroj odhalil, nemilosrdně ukázal a nekompromisně nastavil. Nyní vidím souvislosti s dalším světovým děním. Jediná pravda, jasné zlo, mistrovské odvedení pozornosti od plandemie (strašně nebezpečného viru, který si asi najednou vzal dovolenou) pokračuje v rozdělování společnosti (donedávna očkováním), které nyní probíhá ještě efektivněji jednoduchým nálepkováním a vykreslováním světového zla. Kdo nezapadá, je vyloučen. Lidé rychle zapomněli roli médií při plandemii a propadají nové a ještě účinnější hysterii, která především pokračuje v tom, co započal covid. 

Nyní má svět konkrétního nepřítele a viníka za všechno, co přijde, a zdůvodnění následující krize, která je součástí Velkého resetu. Střídající se a jedna na druhou navazující krize jsou důsledky dekadence západní společnosti, její neudržitelnosti, rozežranosti a nenasytnosti. Ale především je to globální plán a jeho naplňování různými způsoby, které udržují společnost v hysterii a strachu, jenž zatemní vědomí a schopnost obrany vlastních práv a hodnot, kterých by se lidé dobrovolně a střízliví nevzdali.  

Epocha rozvoje, svobody a blahobytu končí. Spolu s důsledky, kterými jsou materialismus a konzum, budou pohřbeny s celou západní společností a s každým, kdo to nepochopil.  

https://odysee.com/@otevrisvoumysl:7/utopie-nebo-dystopie-experiment-johna-b-calhouna-cz-dabing:3

Najdi (si) nový smysl!

Kdo ho nenašel již dřív, tak nyní je skvělá (i nucená) příležitost změnit priority, životní směr, způsob a najít ztracené hodnoty. Případně posunout svůj život ještě dál, jít za tím, co probuzení cítí.  

Musíme znovu naplnit život tím, co chybělo západní společnosti. 

Kolektivní vědomí oproti individualismu, soulad s přírodou oproti jejímu znásilňování a vykrádání, být kreativní a ne spotřební, více soběstační a méně závislí, duchovní bohatsví a rozvoj versus fixace na majetek, kreativní život podle vlastních představ a schopností místo vymezené participace v otrokářském systému, tradiční rodina a výchova versus kariéra a snobství, návrat k přírodě, využívat a rozvíjet lidské schopnosti a používat méně technologií, být skromnější a nemít neustále iluzi nedostatku… Máme hodně co měnit k lepšímu, zajímavějšímu a bohatšímu životu. A je to jedině dobře!

„Štěstí přeje přeje připraveným. A je lepší být připraven než překvapen.“

Jednoduché to nebude. Čekají nás tvrdé časy a zkoušky. Navíc většina společnosti se nebude chtít odpojit z „Matrixu“ a budou za něj bojovat. Kapitalismus se hroutí na vlastních základech a globální krize, kterou odstartovala plandemie, navazujíc zhysterizovanou agresí přebírající velmoci a zeleným sebemrskačstvím Evropy, je nevyhnutelná. Krizi hodnot, vědy a propad ekonomiky, kterou započal covid, doplní vynucená energetická a průmyslová krize, což povede k opravdu hluboké ekonomické a celkové krizi, zejména v Evropě. A to bude filtr a příležitost pro ty, kteří to pochopí. Procesy jsou nezastavitelné, těžko předvídatelně, ale vektor je jasný. Lidstvo si jde pro další tvrdou lekci, jakoby ty minulé nestačily. Probuzení se musí se odpojit od systému, který se hroutí a mění do podoby orwellovského románu (to už bude, předpokládám, cenzurovaný nebo přepsaný).  

Zodpovědnost, lidskost a nový směr

Chránit svoje zdraví a děti, zachovat si alespoň v dané situaci možnou svobodu a osobní suverenitu, rozvíjet lidskost a žít možná daleko zajímavějším způsobem než dosud jsou úkoly, které musí zahájit každý sám. Při dnešním rozkladu společnosti a pevně ukotvených procesech musí impulz přijít odspoda, od jednotlivců. A ti se potom mohou spojit a tvořit paralelní společnost, která bude lepší, zdravější a ušlechtilejší. Společnost, která se nenechá zotročit a ani nebude nikoho zotročovat. Společnost, která nebude potřebovat nedůstojné řízení, manipulaci a zlo. Společnost, která bude rozvíjet potenciál člověka, bude pomáhat udržovat rovnováhu v přírodě a dokáže něco víc než zničení planety a sebe sama.

Návrat k přírodě, tradicím a k jednoduchosti

V minulém století lidé vytvořili také úžasné věci, ale na přelomu milénia je již patrný obrácený vývoj. Musíme si z toho vzít to dobré, vrátit se k tradicím, svým kořenům a najít udržitelný a šťastný životní směr. Musíme pochopit vnitřní i vnější procesy, naše tělo a zdraví (metabolické typy), uplatnění a smysl našich životů a udržovat rovnováhu ve společnosti a přírodě. Peníze, majetek a otroctví nejsou to, co dělá člověka šťastným. Společnost se řítí do temnoty a každý si může vybrat, zda se toho bude účastnit či se nechá strhnout, nebo půjde těžší, ale lepší cestou. Snadnější cesta obvykle není ta lepší. Někteří se už narodili tak, že se nebojí jít vlastní cestou, jiní k tomu v průběhu života mohli dospět. Teď nastává okamžik, kdy se odděluje zrno od plev a to určí další osud každého z nás. A když se rozumní lidé spojí, mohou vznikat velké věci. „Diamant vzniká pod tlakem.“ Kdo je dost silný, půjde vlastní cestou. A pokud nás bude víc, můžeme ji spolu sdílet.

A jsme zase na začátku… Hodně nadsazené video, které vzniklo před dvěma lety na začátku covidu. Můj první dojem a intuice mi říkaly, že tady jde o něco jiného. 

Je čas vystoupit z potápějící se lodi, vybudovat si vlastní plavidlo a snažit se (pře)žít, jak nejlépe to půjde. 

Mgr. Boris Orava