Metabolické typyVýživa

Sestavení jídelníčku – jak probíhá?

Individuální sestavení jídelníčku na míru je konkrétní aplikace stravování dle metabolického typu vytvořená do detailu a přesných hodnost podle požadavků, cílů a preferencí klienta. Vycházím z podkladů a preferencí klienta, které získám svými dotazníky. Jídelníček je možné využít samostatně nebo i konzultací metabolického typu za zvýhodněnou cenu.

Součástí jídelníčku je 30 minutová konzultace pro ověření metabolického typu klienta a vysvětlení základních principů jeho metabolického typu, která proběhne po vyhodnocení dotazníků. Mnoho klientů nejprve využívá konzultaci metabolického typu, kde pochopí svůj metabolický typ a následně si nemusí lámat hlavu s počítáním hodnot a aplikací poznatků z konzultace dle jeho režimu a cílů. Navíc získá spoustu nových typů, které rozšíří a obohatí jeho dosavadní stravování.

Každý jídelníček je originál sestavený přesně podle požadavků a na míru klienta. Je pestrý, flexibilní, lze aplikovat na jakýkoliv denní režim, který se může měnit a je uzpůsoben aktivitě, práci a různým modifikacím jídelníčku tak, aby byl dlouhodobě udržitelný a i po delší době aktuální. Každé jídlo je ve dvou variantách, mezi kterými si klient může vybrat dle chuti a surovin. Každé jídlo může připravit na několik způsobů, které jsou přehledně zpracovány pro rozšíření variability, pestrosti a praktičnosti.

Respektuji individuální požadavky, zvláštnosti a řešení specifických zdravotních problémů. Sestavuji i vegetariánské jídelníčky, které odpovídají sacharidovým metabolickým typům. Zohledňuji finanční možnosti klienta, časovou náročnost přípravy jídel a způsob přípravy, dostupnost a preferenci surovin, čímž je jídelníček maximálně přizpůsobení cílům a požadavkům klienta. Své jídelníčky zakládám na opravdu individuálním přístupu a naprosto originálním sestavení.

Sestavením jídelníčku a získáš nové tipy, jídla, pestrost, přesný rozpis a dávkování doplňků výživy a systém, se který si postupně zažiješ a v budoucnu se naučíš improvizovat.

Frekvence jídel je dle požadavků klienta, ale obecně více jak 3 jídla za den považuji za zbytečné. Není problém kombinovat i různé frekvence stravování, např. některý den 3 jídla, jiný den třeba 2 jídla, což umožňuje i kombinování cílů, zaměření a přizpůsobení, např. náročnému pracovními dni.
Jídelníček obsahuje obvykle variantu na tréninkový den a volný den, kde je rozdíl v kalorickém příjmu a je přizpůsoben různým denním režimům a aktivitám. Pokud necvičíš nebo se ti změní program, je úplně stejně použitelný a snadno přizpůsobitelný. Každý den má ještě několik modifikací, které lze jednoduše provést podle popisu a rozšířit tím variabilitu a použitelnost jídelníčku.

Jídelníček zahrnuje doporučené doplňky stravy a a jejich dávkování je přesně rozepsáno. Základní sestava doplňků vychází z metabolického typu pro doplnění organicky vázaných minerálů, vitamínů a klíčových mikroživin. Další doporučuji podle individuálním požadavků, cílů a finančních možností klienta.
Navíc jsou vypsány další vhodné potraviny pro daný metabolický typ i ty, kterým by se měl obecně vyhnout. Přesný příjem makroživin a kalorií je rozepsán u každého jídla i v každém dnu.

Úprava jídelníčku po určité době, pokud je potřeba při změně cílů apod., probíhá za zvýhodněnou a individuální cenu dle rozsahu úprav. Díky mému systému jsou úpravy snadné a mnoho klientů je po určité době se změnami cílů či preferencí spokojeně využívá.

Jídelníček obnáší :

  • Vyplnění dotazníků a jejich vyhodnocení
  • Zjištění a ověření metabolického typu
  • 30 min. konzultace
  • sestavení jídelníčku dle mých časových možností, obvykle co nejdříve, max. do 2 týdnů
  • jídelníček zašlu v přehledné elektronické podobě a ujistím se, že jídelníček chápeš

Cena: 5.000,- kč

Zvýhodněná cena jídelníčku po konzultaci metabolické typu: 3.500,- kč