Metabolické typyFitness

Konzultace metabolického typu: Co se dozvíš, co ti dá a jak probíhá?

Poznej sám sebe, najdi správný směr ve výživě, využij svůj potenciál a dosáhni svých cílů mnohem efektivněji, přirozeně a bez překonávání!

  • podklady ke konzultaci získám podrobným dotazníkem, který ti pošlu a vyplníš
  • zjištění a ověření metabolické typu
  • 60 minut konzultace, kde se dozvíš všechno o své výživě a svém metabolickém typu
  • po měsíci (nebo libovolné době) 30 minut kontrolní konzultace pro doladění a vyhodnocení

Pokud pochopíš svůj typ a jeho specifika, tak kromě žádoucí postavy (redukce tuku a rozvoj svalové hmoty) dosáhneš mnohem víc, než bys čekal: zdraví, psychická rovnováha, flexibilita, dlouhodobá udržitelnost, motivace a pozitivní mysl…

Dozvíš se přesně:
– přesný poměr makroživin
– klíčové mikroživiny, jejich zdroje a dávkování
– vhodné a nevhodné potraviny pro tvůj typ
– principy a specifika jak funguje tvůj metabolický typ
– co si můžeš nebo nemůžeš ve svém stravování dovolit
– možnosti uspořádání a frekvence stravování
– základní doplňky výživy pro svůj metabolický typ a doporučím další dle tvých potřeb a cílů
– jak aplikovat stravování pro různé cíle v různých situacích
– individuální přizpůsobení zvláštnostem a speciálním požadavkům
Vše potřebné doladíme, zpětnou vazbu a jakékoliv nové dotazy dořešíme na kontrolní konzultaci, abych měl jistotu, že dokážeš vše co nejlépe využít a aplikovat


A také něco víc než o výživě:
– poznáš a víc pochopíš sám sebe
– poznáš či vysvětlíš svoje vlastnosti a jejich nejlepší využití
– vhodné sportovní aktivity a forma tréninku
– jak pracovat se svou psychikou a na co si dát pozor
– nové tipy a inspirace životního stylu
– budu se snažit poradit v čemkoliv dalším, co budeš potřebovat

“Mnohé reference klientů hovoří o tom, že jim konzultace metabolického typu změnila nejen stravu, zdraví, psychiku a naladění, ale změnila jim celý život i myšlení!”

Ano, pokud pochopíš principy svého metabolického typu, tak díky informacím, které získáš, se opravdu může změnit tvůj život a způsob myšlení. Díky mým zkušenostem, sběru podkladů, přípravě a interaktivní konzultaci přes videohovor nebo osobně, získáš nejcennější a nejpodrobnější informace o své výživě, která má zásadní vliv na výsledky, úspěch, zdraví, myšlení i celkový životní styl. Navíc po měsíci vše zhodnotíme a nové věci doladíme na kontrolní konzultaci, která je zároveň zpětnou vazbou a jistotou, že jsem klientovi předal to nejlepší a že to dokáže nejlépe využít.


Netvrdím, že to tak bude u každého a že každému obrátím život. Z dlouhodobých zkušeností jsou 3 typy klientů:

  1. Většina klientů je již na určité úrovni poznání a konzultace jim třeba potvrdí, že jdou správným směrem, ale doplní a vysvětlí jim spoustu detailů, které je posunou ještě dál a pomůže k odstranění chyb, které dělali. Tento klient rozšíří svoje poznání, vysvětlí si nejasnosti, získá odpovědi na svoje otázky, jistotu a víc pochopí sám sebe.
  2. Jiní klienti jsou třeba ve fázi hledání toho správného směru. Tomu to ušetří čas, ztracené úsilí a rovnou ho konzultace navede na ten správný směr s okamžitým pocítěním efektivity a možné vyřešení věcí, které dlouho nemohl dlouho překonat. Ať už to byly neuspokojivé výsledky, trápení se se stravou, zdravotní problémy, které se mu dlouhodobě nedařilo vyřešit, či psychické problémy jako důsledek nevhodné výživy.
  3. Stává se to měně často a kvůli tomu, třeba někdo podléhá trendům či různým vlivům, ale ve skutečnosti jde proti své přirozenosti a tomu, co mu říká jeho tělo. Některý klient se dozví, že šel třeba úplně špatným směrem a vysvětlí se, proč to dosud vůbec nebylo ono, proč se mu vůbec nedaří dosáhnout uspokojivé postavy, výsledků a prohlubují se mu různé zdravotní problémy. Pro tohoto klienta to může být zásadní obrat ve výživě a následně i v životě.

Mohou být i speciální, težké a zvláštní případy, s velice komplikovaným zdravotním stavem a osobností, se kterými si nemusím hned nebo ani vůbec poradit. Nestává se to, ale může. Rozhodně mám snahu pomoci každému, ale nezaručuji (to však nikdo), že vím a vyřeším všechno. Podařilo se mi však vyřešit či výrazně zlepšit spoustu zdravotních problémů (autoimunitní onemocnění, trávicí problémy, žaludeční reflux, různé syndromy…), se kterými si klienti nikde nevěděli rady. Od každého klienta očekávám a získávám zpětnou vazbu, protože mi velmi záleží na kvalitně a efektivitě mých služeb a udělám, co můžu, abych každému pomohl ke správné výživě, výsledkům a zdraví.

Jak to probíhá

  1. Kontaktuj mě přes formůlář nebo ">email. V případě jakýchkoliv dotazů mu můžeš zavolat 602 791 132
  2. Odešlu ti dotazníky pro zjištění obecných informací o tobě, požadavků, zdravotního stavu a předběžné zjištění metabolického typu.
  3. Pečlivě a v klidu dle instrukcí vyplň dotazníky, přilož fotografie postavy (zepředu, z profilu a zezadu) a pošli zpět.
    Metabolický typ v každém případě ověřuji při konzultaci. Někdy to nemusí být hned jasné podle dotazníku nebo může dojít k chybám či nepozornostem při vyplňování. Dotazníky k metabolickým typům jsou primárně na to, abych věděl, na co se připravit a bez ověření nejsou směrodatné.
    Pokud máš další informace, diagnózy či krevní testy, můžeš přiložit. Mohou se hodit.
  4. Po obdržení a analýze dotazníku se dohodneme na termínu konzultace, na kterou se připravím na základě získaných podkladů.
    Časově jsem flexibilní a není problém najít termín v kterékoliv době mimo víkendy.
  5. Konzultace může proběhnout on-line přes videohovor Messenger, Apple Facetime [602 791 132] nebo meet.google. Může proběhnout také osobně, pokud jsi poblíž a preferuješ tuto formu. Kvalita a interakce přes videohovor je však plnohodnotná.
    Nabízím také společnou konzultaci pro pár, která je velmi zajímavá, protože obvykle bývá každý jiný typ. Poznáš zajímavý kontrast i souhru. Cena je 4200,- a trvá 90 minut + 30 min kontrolní konzultace.
  6. Pro obecné pochopení teorie metabolických typů a jako úvod ke konzultaci doporučuji přečíst úvod k metabolickým typům, případně další články o teorii metabolických typů, články o metabolických typech na mém blogu nebo shlédnout videa a nejčastější dotazy k metabolickým typům.
    Není to nutné, ale lepší pro úvod konzultace a ušetření času, který pak můžeme věnovat tvým specifickým problémům či dotazům.
  7. Na konzultaci si připrav poznámky, aby sis zaznamenal tu spoustu informací.
  8. Po měsíci (nebo době, jakou uznáš za vhodnou) proběhne kontrolní konzultace (30 min), kde získám zpětnou vazbu, ověřím si, zda jsi všechno pochopil a dokázal aplikovat, zodpovím nové dotazy a vyřešíme nejrůznější detaily.
  9. Pokud potřebuješ nebo chceš ještě posunout svoje výsledky, můžeme se kdykoliv domluvit na sestavení jídelníčku. Mnoho klientů, kteří si nechtějí lámat hlavu počítáním a aplikováním získaných informací o svém metabolickém typu, se rozhodne rovnou po konzultaci. Díky konzultaci však nejprve pochopí svůj metabolický typ, čímž poznají více sami sebe, hned pochopí jídelníček a principy svého stravování. Někteří nejprve zkusí aplikovat, co se dozvěděli při konzultaci a pak se rozhodnou. Jiní si velmi dobře poradí a nepotřebují sestavovat jídelníček.

Se získanými informacemi z konzultace je jen na tobě, jak s nimi prakticky naložíš a jak dokážeš využít svůj potenciál. Jsem takový průvodce a důkaz, jak fungují metabolické typy. Ukážu ti cestu, ale jít po ní už musíš sám.
Budu tě však sledovat a vždy jsem k dispozici, kdybys mě potřeboval.